Ezüstsas

Apám hasnyálmirigy-rákos, agyvérzésen túlesett, az orvosok lemondtak róla. Mégis, nap nap után annyian hívnak, keresnek, hogy lassanként már nem tudok válaszolni mindenkinek egyenként. A napi híreket itt szeretném megosztani velük, veletek. Nézzétek el, hogy inkább rá fordítom az időt.

Holdfogyatkozás

2008.11.18. 18:43 | apám lánya | Szólj hozzá!

Kedves Rokonok, Barátok, Ismerősök!

Sajnos rossz hírt írok Nektek.
Mint azt sokan tudjátok, Apámnál augusztusban hasnyálmirigy-rákot állapítottak meg. A szeptember eleji műtétre három órán belül tizenöten adtatok vért, ami önmagában rengeteg erőt adott neki. Köszönöm nektek.
A műtét sikerült, kivették a hasnyálmirigy felét, és az öreg medve cukra sem bolondozott, októberben megkezdhette a kemoterápiát. A műtőben vett szövetminta akkor nem sok jóval bíztatott, de ő hitt, bízott, küzdött - emberfeletti erővel.
Ma egy hete azonban, november 11-én egy agyvérzés keresztülhúzta a számításainkat. Nem egy ér pattant el, hanem az agynak a vegetatív része kapott túl kevés oxigént.
Lebénult a bal oldala, nehezen lélegzik, aritmiás a szíve. A kórházban stroke-ot állapítottak meg, és az intenzíven volt két és fél napig. Utána átkerült egy kórterembe, most ott fekszik.
A nyelési problémák miatt szondát tettek be az orrába, amit a jobb kezével állandóan kihúzgált, mert "basztatja". Lekötözték a kezét. Rá, az Ő erejére vall, hogy másnap
reggelre megmozdította a béna bal kezét. A bal lába is mozog egy kicsit, hihetetlen küzdelem zajlik a testében. A daganat pedig közben alattomosan nő benne. A mája, ahol a legtöbb áttét van, hatalmas. A kemoterápiát meg kellett szakítani, a fájdalomcsillapításra szorítkoznak.

A hétvégéig átkerül a neurológiáról a belgyógyászatra, ahol az édesanyám húga, a kezelőorvosa fogja tovább kezelni. Végtelen szeretettel veszik körül, a legfontosabb, hogy ne szenvedjen.
Az állapota hullámzó. Ma nem tudott beszélni, tegnap egész jól volt, akkor beszélgettünk. Szavakat mondott csak, de nekem annyi is elég volt. Megkérdeztem, hogy fogad-e
látogatókat. Igent mondott. Így tehát, akaratának megfelelően, aki Közületek akar és tud, nyugodtan látogassa meg. Mielőtt beléptek, készüljetek fel rá, hogy egy meggyötört, szenvedő, beteg embert fogtok látni. Ne sírjatok előtte. Tudja, hogy mi jön, de soha nem bírta látni, hogy sajnálják.
Az elmúlt három hónapban sokat változott. Mint tudjátok, nekem kivételes szerepem volt az életében. És mikor kiderült, hogy nagy baj van, gyökeresen megváltozott. Mindenkivel olyan lett, mint velem volt. Elfogadta a segítséget, és megdöbbent, mennyien szeretitek.
Mikor utoljára jött haza Kolozsvárról, és a kivizsgálások elején hepatitis állt kilátásban, felhívott. Mondta, hogy ha fertőző, akkor két hétig nem találkozhatunk.
Megkérdeztem, mi van, ha nem. Azt mondta, akkor térdre, imához...

Ha bármi kérdésetek van, elértek. Nehéz nekünk, de neki még nehezebb. Még az elalvásért is meg kell küzdenie. Nem tudjuk, hogy napok vagy hetek vannak hátra.
Ne búcsúzni menjetek hozzá, ha mentek, hanem szeretet, megnyugvást adni.

Vigyázzatok magatokra!
 
Zs

Címkék: levél agyvérzés hasnyálmirigy rák

A bejegyzés trackback címe:

https://ezustsas.blog.hu/api/trackback/id/tr23788276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása